Cum să alegi locația pentru nuntă

Alegerea unui loc pentru nuntă reprezintă una dintre primele decizii pe care le veți lua în calitate de cuplu logodit. Aceasta va influența furnizorii, bugetul, decorul și chiar îmbrăcămintea. În acest articol veți găsi câteva sfaturi pentru a va asigura că faceți alegerea potrivită.

locatie nunta

#1.Stabiliți numarul de invitați

Estimați câte persoane doriți să invitați la nuntă, deoarece nu toate localurile pot găzdui atât nunți mari cât și mici. Începeți prin a scrie o listă cu toate persoanele pe care doriți să le invitați, chiar și pe cele de care nu sunteți încă siguri :). Totalul acestor persoane reprezintă maximul de invitați pe care i-ați putea avea la nuntă.

Din această lista, bifați doar persoanele care vor veni cu siguranță (familie, obligații, persoane foarte apropiate). Suma lor reprezintă minimul de invitați pe care îl puteți folosi ca bază în alegerea localului.

Exemplu: Am un total de 150 de invitați, dintre care 80 de persoane vor veni cu siguranță. Așadar, voi caută un restaurant în care să încapă 150 de invitați dar, în același timp, care nu mă va taxa în plus pentru că am 80 de invitați.

Multe locații au un minim de invitați, iar acest lucru înseamnă că deși aveți 80 de invitați va trebui să plătiți pentru 100. Discutați și acest aspect cu reprezentatul restaurantului (uneori se poate negocia).

#2.Stabiliți bugetul

Setați-va un buget pentru restaurant. Un lucru important de reținut este că bugetul pentru restaurant va reprezenta aproximativ 50-60% din bugetul total al nunții. Așadar, dacă va doriți să cheltuiți 20.000 de euro pe nuntă, trebuie să știți că puteți cheltui o sumă de aproximativ 10.000 de euro pentru restaurant.

Împărțiți bugetul maxim la media dintre minimul și maximul de invitați. De exemplu: 10.000/ (80+150/2) = 87 de euro. Deducem că meniul poate costa în medie 87 de euro/persoană (+/- 10 euro).

Un alt mod de a seta bugetul astfel încât să va asigurați că vor fi acoperite costurile cu mâncarea și băutură este să setați o suma pentru fiecare invitat. De exemplu dacă în medie la nunțile unde ați mai fost se lăsa la masă 100 de euro de persoană încercați să găsiți un restaurant unde meniul de persoană (mâncare + băutură + taxa pentru chelneri) să nu depășească 100 de euro.

#3.Alegeți stilul nunții

Decideți împreună în ce stil va doriți să fie localul și în ce zonă. Dacă va gândiți să fie în afară orașului în care locuiți, setați-va un maxim de km. De exemplu: maxim 10km de București.

Stiluri din care puteți alege:

1.Nuntă rustica (hambare, pensiuni, restaurante tradiționale)

2.Nuntă clasică (ballroom, corturi nunți)

3.Nuntă în natură ( terase în aer liber, grădini, corturi lângă lac sau pădure)

4.Nuntă elegantă (conace, castele, case boierești)

5.Nuntă modernă (terasă rooftop, clădiri cu arhitectură modernă)

#4.Analizați fiecare locație

Începeți să căutați pe internet locații în funcție de cerințele pe care le aveți. Faceți o lista cu toate restaurantele găsite și începeți să le vizitați pentru a obține o ofertă :).

Ce trebuie să aflați când sunteți la un restaurant

1.Prețul meniului pentru o persoană (cu TVA)

2.Capacitatea restaurantului (maxim de persoane)

3.Dacă au un număr minim de meniuri pentru care se face contractul

4.La câte persoane exista un chelner (un chelner la 10 persoane este ok)

5.Ce include prețul meniului (open bar, aranjament floral, mese, scaune, fețe de masă etc). Cereți ca meniul să fie inclus în anexa contractului

6.Cu ce mijloc de transport se poate ajunge acolo si de câte locuri de parcare dispune restaurantul

7.Dacă există opțiuni de cazare (este posibil să aveți nevoie pentru furnizori sau chiar pentru voi să va schimbați sau să depozitați lucruri)

8.Dacă au tot ce trebuie pentru a instală muzica, lumini etc

9.Verificați băile să fie în condiții bune și curate

10. Dacă au restricții privind decorul sau volumul muzicii

11. Cât este avansul si cât este comisionul pentru ospătari

12.Dacă se poate face cununie în aer liber, în cazul în care va doriți acest lucru

După ce ați adunat toate informațiile de mai sus de la fiecare locație sunteți pregătiți să luați cea mai bună decizie cu privire la locația nunții. :)

Have fun și spor la organizat! :)

Tania G.

0 Comments

Leave a comment