Alegerea fotografului pentru nunta

Fotografiile din ziua nunții tale reprezintă amintirea unei zile cu adevărat speciale. Fotografii de nunta pot fi foarte costisitori, specializați în mai multe stiluri diferite și oferă o varietate de pachete de servicii. Alegerea unui fotograf de nunta trebuie făcută cu mare atenție și este necesar sa luați în considerare stilul în care va doriți sa fie imortalizată nunta voastră. Începeți prin face o lista cu fotografii care v-au atras atenția după care încercați sa vă vedeți cu fiecare, înainte de a lua o decizie.

Stabiliți ce stil de fotografie vă doriți

Există o serie de stiluri diferite de fotografie de nunți, iar fotografi diferiți se vor specializa în diferite stiluri.

Începeți să căutați pe internet fotografi de nunta și faceți o lista cu portofoliile care v-au plăcut cel mai mult. Un site care m-a ajutat pe mine foarte mult în alegerea fotografului este https://www.fearlessphotographers.com . Pe acest site sunt prezenți cei mai buni fotografi ai căror fotografii sunt votate de ceilalți fotografi. Selectați orașul din care va doriți fotograful și alegeți din rezultate fotografii care va plac din punct de vedere al stilului.

alegerea fotografului

Veți vedea ca stilurile pot fi destul de diferite. Unii fotografi sunt tradiționali și vor face fotografiile în stilul clasic, alții prefera un stil de documentar și vor avea în portofoliu mai multe fotografii în care invitații sunt surprinși în poziții relaxate, informale iar unii dintre ei prefera fotografiile artistice, majoritatea fotografiilor din portofoliu având un aer mai dramatic, cadre inedite și eventual foarte editate.

De asemenea, ce am observat eu, este ca fotografii își aleg o anumita cromatica atunci când editează fotografiile. De exemplu unii prefera fotografiile alb-negru, alții le editează în tonuri de mov, alții prefera fotografiile mai întunecate în tonuri de maro etc. Trebuie sa aveți în vedere faptul ca cel mai probabil și fotografiile voastre vor arata în același stil, asa ca alegeți ce intra-adevăr va place în urma răsfoirii portofoliului. :)

După ce ați făcut o lista de aproximativ zece portofolii care v-au plăcut, începeți sa le trimiteți mailuri prin care ii întrebați dacă sunt disponibil în ziua evenimentului vostru și cereți-le o oferta de preț. Cel mai probabil veți primi oferte cu mai multe pachete din care va puteți alege ce considerați potrivit pentru voi.>

Important: Începeți sa căutați fotograf imediat după ce ați ales restaurantul deoarece fotografii buni se rezerva foarte repede.

Lucruri de discutat înainte de a semna contractul:

  • asigurați-va ca va fi prezent pe toată durata evenimentului și ca nu va pleca înainte de servirea tortului, de exemplu.
  • întrebați dacă are momente la care nu dorește sa participe, cum ar fi furatul miresei. Unii fotografi pot trece aceasta dorință direct în contract.
  • discutați despre cat durează pana veți primi fotografiile și în ce format vor fi.
  • întrebați-l ce pretenții are la meniu și cazare (în cazul în care nu este din localitatea unde are loc nunta)
  • discutați despre drepturile de utilizare ale fotografiilor de la nunta. Prin lege, fotograful are dreptul de a publica fotografiile de la nunta voastră în scop de promovare și prezentare a serviciilor. Exista contracte de confidențialitate prin care le luați acest drept (costa extra) sau puteți negocia astfel încât publicarea fotografiilor să se facă doar cu acordul dumneavoastră.
  • dacă aveți cereri speciale, acum este momentul sa i le transmiteți fotografului pentru a va asigura ca este dispus sa le realizeze.

Daca în urma discuției telefonice v-ați înțeles puteți sa ii cereți și contractul pentru a-l semna. Citiți cu mare atenție contractul pentru a nu exista neplăceri în ziua nuntii.

Have fun și spor la organizat! :)

Tania G.

Share daca ti-a placut

0 Comments

Leave a comment