Cum să alegi muzica pentru nuntă

Există atât de multe de luat în considerare atunci când vine vorba de alegerea momentelor de divertisment de la nuntă! Probabil că deja ai început să te întrebi ce ar fi mai potrivit pentru nunta ta, o trupă live, un DJ, muzică populară, ușoară, dansatori, magicieni etc…

Indiferent ce ai alege, important este ca voi să fiți mulțumiți și să va simțiți bine în noaptea voastră specială. Totuși, sunt câteva lucruri de analizat înainte să semnați contractul.

muzica nunta

#1.Stabiliți un buget

Stabiliți-vă din timp un buget maxim pentru muzică și alte momente artistice. Prețurile pot începe de la 700 de euro pentru dj și pot ajunge pana la 7000-8000 de euro dacă îți dorești să îți cânte la nuntă un band cu un artist cunoscut din România. După cum spuneam, pentru un DJ ar trebui să te încadrezi în 700 de euro cu tot cu sonorizare, lumini, fum etc. Dacă îți dorești un band pachetele minime ar fi cam 1500 de euro cu un solist de muzică populară și un solist de muzică ușoară. Prețul crește în funcție de notorietatea band-ului și de numărul de instrumentiști, soliști.

După ce ați stabilit bugetul maxim pe care sunteți dispuși să îl cheltuiți pentru muzică puteți trece la următorul pas.

#2.Discutați despre ce tip de muzică va doriți la nuntă: DJ sau Band live? Muzică populară, clasică, ușoară, de petrecere etc ?

Când luați această decizie trebuie să luați în calcul câteva aspecte la care am observat că de multe ori mirii nu se gândesc când aleg muzica și momentele artistice:

  • Nu toți invitații de la nuntă ascultă același gen de muzică pe care îl ascultați voi. Dacă vouă va place rockul foarte mult, pentru unii invitați ar putea fi o corvoadă să asculte un band de rock timp de câteva ore. Nu vrem să îi chinuim pentru că sunt prietenii noștri:)
  • Chiar dacă nu va place un gen muzical absolut deloc, gândiți-vă dacă printre invitați există persoane care îl preferă și încercați să strecurați câteva melodii din genul respectiv, poate chiar un program. De exemplu dacă ai câteva rude care vin din Oltenia și tu îți faci nunta în Moldova, fă-le o bucurie și vorbește cu formația să cânte câteva sârbe la un moment dat.
  • Nu îți alege un band doar pentru că îți place ție foarte mult cum cânta. Poate că band-ul este foarte bun și te-a făcut să te simți foarte bine când ai ieșit în pub cu prietenii și ai băut un pahar, două de alcool dar asta nu înseamnă că este un band potrivit pentru un eveniment cum este nunta. Un band pentru nuntă trebuie să aibă un repertoriu vast și foarte diversificat. Înainte să semnezi contractul poți să le ceri repertoriul pe e-mail astfel încât să îți faci o idee despre ce muzică vei avea la nuntă.

Cel mai important lucru pe care l-am învățat eu este că pentru a-i ține pe invitați în priză pe ringul de dans este bine să optezi pentru mai mulți soliști, bandu-uri decât să ai o singură formație care să stea toată noapte. Invitații se vor plictisi de același artist și aceeași voce.

De exemplu: poți avea un DJ care să stea toată noaptea și pe lângă el mai plătești pe programe o solistă de muzică populară, una de muzică ușoară, un alt DJ care să îți facă un program tematic (de ex. muzica anilor 2000), band-ul tău preferat pentru o ora etc. Alegi în funcție de ce îți place ție și pe ce crezi că s-ar distra prietenii tăi foarte tare.

#3.Începeți să căutați

După ce ați decis ce muzică vreți să aveți puteți să începeți să căutați artiști. Recomandarea mea este să alegeți artiști care v-au fost recomandati sau pe care i-ați văzut la o altă nuntă și v-au plăcut. Întrebați în stânga și în dreapta dacă știe cineva un DJ bun, o solistă de muzică populară etc. Veți vedea că veți reuși să strângeți o lista de artiști într-un moment relativ scurt. :)

Acum că aveți o lista puteți începe să îi contactați, să aflați dacă sunt disponibili în dată nunții și să le cereți oferta de preț.

Foarte important. Aveți grijă ca pe contract să scrie numele tuturor soliștilor, dj-lor prezenți la eveniment. Au fost cazuri în care anumite firme care se ocupă de muzică pentru evenimente au trimis în ziua evenimentului un alt solist față de cel văzut și ales de miri.

Have fun și spor la organizat! :)

Tania G.

0 Comments

Leave a comment